TAHILLAR | YAĞLI TOHUMLAR | YEM HAMMADDELERİ | BAKLAGİLLER | BAHARATLAR
Organik tarım ekolojik denge gözetilerek insanın ve tabiatın sıhhatini esas alan kontrollü bir üretim modelidir. Organik tarım felsefesinin dinamiklerini;
- Biyolojik çeşitlilik
- Ekolojik denge
- Sürdürülebilir üretim ve tüketim
- Doğal Yöntemlerle Bitki Besleme
- Doğal Yöntemlerle Zararlı Mücadelesi
kavramları oluşturur.
ALTAT Organik Tarım Projesi
Çorum, Yozgat lokasyonlarında 52 çiftçi ile beraber 17.000 dekar alanda Bitlis, Muş lokasyonlarında 225 üretici ile 35.000 dekar alanda ve toplamda 53.000 dekar alanda Altat Tarım Organik Bitkisel Üretim Projesi adı altında üretim yapmaktayız.
Hedefimiz, projemiz kapsamındaki organik alanların büyüklüğünü 2021 üretim sezonuna kadar 80.000 dekar alana taşımak ve bölgemizi organik üretimde Türkiye’nin en önemli bir destinasyonu haline getirmektir.
Altat üreticilerine organik tarım hususunda uzman kadrosu ile organik tarım esaslarına dayalı olarak tohum, bitki besin elementleri ve teknik konularda destek sağlanmaktadır.
Altat Organik Projesinde, topraktan başlayarak, tüm üretim girdilerinin ve hasat edilen ürünlerin depolama, işleme ve sevkiyat gibi her aşamada, ilgilisine ulaşana dek organik standartlara uygunluğunu sağlar. Bu kapsamda izlenebilirlik ve şeffaflık prensiplerini ilke edinmiştir